Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie

26 Eylül 2007 Çarşamba

Bu sabah



Pazar akşamı evimize geldik anca toparlandık, kendimize geldik haliyle bilgisayarın başına da anca oturabildim. Şimdi meleğim öğlen uykusunda.
Sabah ilçemizin sağlık ocağından aradılar. "Seda hanım bebeğiniz olmuş hayırlı olsun"diyerek açtı hemşire olduğunu düşündüğüm kişi sonra bebeğimin doğum tarihini söyleyerek ellerindeki bilgilerin teyidini aldı. Aşısını yaptırıp yaptırmadığımı sordu (tabiki yaptırmıştım) bundan sonra sağlık ocağında ücretsiz olarak yaptırabileceğimi söyledi hatta hemen bir randevu vererek lütfen bir görüşelim dedi. Çok şaşırdım ve sevindim ülkemizde sağlıkla ilgili gerçekten çok güzel gelişmeler oluyor. Keşke bu fırsatlardan gerçek ihtiyaç sahipleri faydalanabilse, ne çok üzülüyorum gerçekten çaresiz olup ta bu fırsatlardan haberdar olamayan insanları düşündükçe. Bizler bilinçli olmaya çalışan, çocuklarımız için araştıran, okuyan anne ve babalarız lakin herkes bizler gibi değil kimileri şartlar itibariyle kimileri farklı sebeplerden ötürü. Aslında yine bizlere çok iş düşüyor çevremizde gördüğümüz insanları uyaralım onlara yol gösterelim elimizin uzandığı, gözümüzün gördüğünce.




Bu sabah anne kız baya bir yatak keyfi yaptık, minik meleğim kollarımda öyle tatlı bir uykudaydı ki uyandırmaya kıyamadım. Sonunda resim çekmek aklıma geldi de cep telefonumla çektim. Nasıl izlemeye doyamıyorsam aynı şekilde fotoğraflarını çekmeye de doyamıyorum.

Anne ve bebişi 'ne bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Sling le ilgili çok güzel örneklerin olduğu siteleri tavsiye etmiş. Benim çok uzun zamandır nasıl yapıldığını merak ettiğim ama bir türlü öğrenemediğim bağlama tarzını sonunda öğrendim. Hatta kullanmaya başladım bile. Bu kumaşı Çanakkale ' de Aynalı Çarşı' da bir kumaşçıda buldum Gaziantep' de ipekle dokunan bir kumaş. El dokuması olduğu için eni zaten 50 cm uzunluğuda 5 m bağlayınca tam geldi. Annemde kumaşın çevresini makineyle düzeltince şimdi tam oldu. İnternette Cevdet Eldemir ismiyle bir arama yapınca birkaç bişey çıktı isteyen arayabilir.

18 Eylül 2007 Salı

Elif Sultan, Annanesin' de


Elif onu çok seven ve çok özleyen annanesine gitti. Babasından, evinden biraz uzakta bir yanı biraz üzgün ama bir yanı da çok mutlu çünkü çok seviliyor ve kucaktan kucağa geziyor sürekli. Önümüzdeki hafta sonu babası Elif' i ve annesini almak için gelecek ve sonra hep birlikte evlerine dönecekler. Annesi yeni resimlerle neler yapmışlar, neler görmüşler hepsini anlatacak sadece biraz sabır.

11 Eylül 2007 Salı

YENİDEN MERHABA DEMEK İSTİYORUM ;

Uzun bir süre yazmadım sadece benim gibi bebeğini kucağına almayı bekleyen annelerin ve bebeğini büyütmeye çalışan annelerin bloglarını okudum. Zaman azaldıkça sabretmek zor oldu, haliyle içimdeki heyecanı sözcüklere aktarmak da zorlaştı.Şimdi bende anne oldum hemde dünyalar güzeli bir kızın annesi.
O benim ;
İlk göz ağrım,
Pamuk prensesim,
Ve aslında herşeyim...
İşte Elif 'im



Anne olmanın nasıl bir duygu olduğunu insan anne olmadan anlayamıyormuş ilk hissettiğim buydu. Onu 9 ay taşımak, dünyaya getirmek hiç bişey değil ama onu kucağına alıpta ilk göz göze geldiğim an yok mu ? Hayatımda ikinci kez aşık oldum, kalbimde bir kelebek pır pır edip durdu ve şimdi onunla göz göze geldiğim her an aynı kelebek pır pır etmeye devam ediyor.
Şimdi anne kız yatağın üzerine uzanmış yatıyoruz, Elif az önce uykuya daldı ben ise bu satırları yazıyorum ikimize ait bir anı olsun diye.
Anlatacak çok şey var aslında ; bebeklerini bekleyen annelere fikir olsun diye ve galiba en çok merak edilen doğum olacaktır.
Öncelikle belirtmek isterim ki normal doğum anne ve bebek için en sağlıklı olanı bende bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmeyi çok istedim ve son ana kadar sabrettim ama ne yazık ki bize kısmet olmadı. (Dilerim bunu isteyen tüm annelere nasip olsun.) Kimseye belli etmesemde aslında sezaryandan normal doğumdan korkmadığım kadar çok korkuyordum. Herkesin anlattığı ameliyet sonrası sıkıntıları sizde duymuşsunuzdur burda tek tek anlatmak istemiyorum ama ben onların hiçbirini yaşamadım. Hastanede 2 gün kaldık Eşim, kızım ve ben ve diyebilirim ki ilk tatilimizi hastane odasında yaptık anlayacağınız o kadar rahattı.

13 Ağustos 2007 Pazartesi günü Saat: 10:13 de Bahçelievler Medicalpark Hastanesi ' nde dünyaya gözlerini açtı minik Elif 'imiz. Doktorum Tülin Gürel Kocatepe ' ye ve bütün hastane personeline ne kadar teşekkür etsem azdır.