Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie

22 Ekim 2007 Pazartesi

26 Kasım 2007 de Elif' in varlığını bile henüz öğrenmemişken onun için yazdığım bir mektubu buldum geçenlerde (ilk doktor kontrolüm 11 Aralık 2007 ve daha 4 haftalıktı). "Biliyorum benimlesin, kim ne derse desin işte hissediyorum, ordasın" diyorum. Bu kadar emin olmama rağmen eşime bile hiç bahsetmemiştim bundan aksi bir durumda onu üzmek istemiyordum . 7 aylık evliydik ve 2-3 ay öncesine kadar bebeğimiz olmasını bile düşünmemiştik ama ne olduysa bir anda ikimizde birbirimize çok istediğimiz bişeyi itiraf edermişcesine bebeğimiz olsun dedik. Elif gerçekten özlenen, yolu dört gözle beklenen bir bebek oldu. Dilerim Allah herkese bu güzel duyguyu yaşatsın çünkü bu dünyadaki en büyük mucize bu. Bir bebeğin ay ay nasıl büyüdüğünü izlemek sonra onu kucağına almak. Ultrasondan çekilen videoları izledikçe bunu daha iyi hissediyorum.


Bir mecikmek tanesi kadarken ne kadar hızla büyüdü. Şimdi gözümün önünde hergün biraz daha hızlı büyüyor. Hergün yeni bir şeyi keşfediyor hayata dair. Kendi dilince bize kendi dünyasından bişeyler anlatıyor. Korkuyorum onun bu kadar hızla keşfettiği bir dünyada ona yetemekten, bu en verimli dönemi kaçırmaktan.


Aldığımız tekmele ve oyna halısı cumartesi günü geldi. Elif' i içine koyduğumda bir süre çevresine bakındı sonra ben içindekileri ona anlatmaya başladım, bir süre de konuşarak oynadık sonra gözlerimi dolduran o muhteşem şey oldu. Elif çevresini inceleyen gözlerle bişeyler anlatmaya başladı, küçük küçük ama uzun uzun muhabbet etti oyuncaklarıyla. Kendime iyi ki almışım dedim, üstelik tam vaktinde. Akşam eşim geldiğin de o da hayret etti "baya baya anlatıyor" dedi. ( Bizi ne çok mutlu ettin Elif )


Elif' in üzerinde olumlu etkisinin olduğunu düşündüğüm bir diğer şeyde Burçin Büke' nin bebekler için hazırladığı Mozart' ın seçmelerinden oluşan albüm. Hamileliğimde ara ara dinlediğim bu albümü şimdi Elif oynarken çalıyorum. Bu arada oyun halısınında 10 dklık bir mozart müziği var.

*********************************************************************************************************************************************************************

Anne olmanın ne demek olduğunu bilselerdi...

Onlarca annenin yavrusunun vatan uğruna şehit olduğu şu günlerde dedim ki kendi kendime bu savaşları çıkaranlar bu canlara kıyanlar anne olmanın ne demek olduğunu bir bilselerdi. Ne silah olurdu, ne savaş olurdu dünyada. Kolay değil anne olmak, canından, kanından bir cana hayat vermek. Acı çekmek, uykusuz kalmak ve sonra bir gülücükle unutmak çeklilen tüm sıkıntıları. Yine de suç bizde annelerde. Almayın işte çocuklarınıza silah, onların içlerine sevgi koyun. Dini, dili ne diye bakmadan sevmeyi öğretin. Ayrımcılık kime ne kazandırdı ki, bizden sonrakilere kazandırsın. Savaşları anneler bitirir unutmayın.

*********************************************************************************************************************************************************************

2 yorum:

Bebekli Günlük dedi ki...

Elif bebek güle güle kullansın yeni oyuncağını canım ;)

Sevgiler...

ela selin dedi ki...

Slm,
Bloglari gezerken tesadüfen senin bizi ekledigini gördük, pek hosumuza gitti. Demek bizi de okuyan varmis diye:))
Jimnastik halinizi güle güle kullanin. Ben Ela Selin'i sik sik ana kucaginin icine koyuyorum. biraz yüksek oldugundan etrafini seyredebiliyor, cok zevkleniyor. Ev isi yaparken rahat nefes alabiliyorum böylece. Tabii ana kucagi daha pasif jimnastik minderinden. Biraz daha büyüdügünde kizin isine yarayabilir aklinda olsun.
sevgiler
özlem