Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie

8 Kasım 2007 Perşembe

Elif' e oyuncak yapıyorum

Çin malı oyuncakların ne derece sağlıklı olup olmadığıyla ilgili kaygılarımdan sonra. Ben neden bişeyler yapmıyorum dedim kendi kendime. İki gündür de nasıl bişeyler yapabileceğimle ilgili kafa patlattıktan sonra işin içine birde uygun örnekler bulmak eklenince baya bir sıkıntı yaşadım ama deydi. Elif' in çok özel bir oyunu, bir oyuncağı olacak (inşallah) çocuklarına saklayabileceğini, benden ona çok özel bir hatıra olacak bu oyuncak.

Bir oyuncak kitabı hazırlıyorum şu an, henüz kapak kısmını işliyorum, üzerinde Elif' in ismi ve doğum tarihi olacak. İçinde aşağıdaki çeşitli oyuncak resimleri olacak. Bu kitap bittikten sonrada bir küp hazırlayacam üstünde yine bu oyuncak resimlerinin olduğu. Amacım küpü yere atıp çıkan oyuncak resmini kitaptan bulmasını sağlamak. Öyle bir oyun, böyle bir oyuncak uydurdum kendi kendime. Elif' e de sürekli uslu dur ki çabuk bitsin diyorum, akıllı kızım sözümü dinliyor. Bu oyuncak sayesinde hem benim biraz kafam dağılıyor (fena halde kendimi kaptırmış durumdayım eşimin işten geç gelmesi bile çok etkilemedi bu kez.) hemde bir oyuncağımız olacak.

Oyuncağı işlerken aklıma annemin 2. sınıfa giderken yaptığı bir süpriz geldi. En sevdiğim bebeğime benden gizli bir elbise örmüştü ve okuldan döndüğümde bebeğimin üstünde yeni bir elbise görünce ne çok mutlu olmuştum. Bugün bile hatırladığım o mutluluğun benzerini dilerim kızımda bir gün yaşar, annesinin onun için özene bözene hazırladığı oyuncağa baktıkça.
Nasıl vakit bulduğuma gelince gerçekten zorrrr. İşte bu yüzden ne kadar zamanda biter orasını pek kestiremiyorum.Bir yandan ev işleri bir yandan Elif hanımın günlük ihtiyaçları bakalım artık. Yine de mutluyum, huzurluyum tek başıma üstesinden gelebildiğim için, bu da ayrı bir gururmuş. Kendimi bile şaşırtıyorum.

.

2 yorum:

Bebekli Günlük dedi ki...

Kesinlikle süper bir fikir ;) Bir an önce bitirmen dileğiyle... Eminim Elif bayılacak ve dediğin gibi ileride güzel bir anı olarak hep seni gülümseyerek hatırlayacak.

Not: Kanaviçe örneklerini nereden alıyorsun, dergilerden mi? Yoksa tavsiye edebileceğin ve seninde faydalandığın siteler var mı? Mail yazarsan çok sevinirim.
Sevgiler
bebekligunluk@gmail.com

Gülfer dedi ki...

Merhabalar,

Hamileyken ben de "etamiiin!" diye tutturmuştum ama sonra kaldı öyle. Uğraşamadım.

Bu resimler harika! Ben de yapmak istiyorum. Acaba bu resimlere bakarak çıkarabilir miyim örnekleri? Yoksa sizde daha detaylı tarifi var mıdır? Ben biraz acemiyim de :-P

Seviler
Gülfer