Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie

18 Aralık 2007 Salı

Evlilik listesi

Haftasonu alışverişte bu tuzlukları görünce ilk aklıma gelen kardeşim oldu. Geçtiğimiz yaz nişanlanmıştı kendisi, inşallah önümüzdeki sene de evlenecekler. Hayırlısıyla...

Bizde haliyle ufaktan ufaktan hazırlıklara başladık. Gördüğümüz siyah beyaz ne varsa alıyoruz. Aynen tuzluklarda olduğu gibi. Annem ve ben kardeşimin evinin ağırlıklı renginin siyah ve beyaz olmasını istediğini biliyoruz. Onun içinde evine alacağımız şeyleri seçerken buna dikkat ediyoruz.


Biliyorsunuz bizim adetlerimizde evlenecek olanlara ve yeni evlenenlere hediyeler yapılır ve genellikle de bu hediyeler seçilirken herkes kendi zevkine uygun şeyleri alır. Bir çoğumuz yaşamışızdır, her ayrıntısını zevkle döşediğimiz evimize ihtiyacımız olan ama kullansak evin bütünlüğünü bozacak olan hediyeler mutlaka gelmiştir.


Evlilik listeleri yapılıyor bu sorunu ortadan kaldırmak için, birçoğumuza ayıp geliyor belki ama her iki taraf içinde hayatı kolaylaştıracak bir çözüm, ne yazık ki onda da tek bir markaya kilitlenip kalıyorsunuz.


İşte bu noktada aklıma bir fikir geldi ( bu fikrimi kardeşimin de değerlendirmesini isterim). Evlilik hazırlıkları esnasında bir sürü mağaza v.s geziliyor; nerde, ne var, kaça en ince ayrıntısına varana kadar araştırlıyor. Bu sırada evlilik hazırlıkları yapan kişi beğendiği ürünlerin fotoğraflarını çekse ( cep telefonu bile olur) bu resimleri ürün, fiyat ve nerde bulunabileceğine dair bilgilerle hazırlayacağı bloga koysa. Hem sonuçtan o memnun kalırdı hemde ona hediye almak isteyen kişiler zorluk çekmezlerdi diye düşünüyorum.


Tabi bu fikri değerlendirip değerlendirmemek sizin elinizde ama lütfen ayıp olur düşüncesine kapılmayın. Çünkü herkes aldığı hediyenin zevkle kullanılmasını ister bir köşede durması kimse istemez.


Birde denemek için tuzlukların resimlerini kendi cep telefonumla çektim, yani oluyormuş...

5 yorum:

ENERJİ dedi ki...

Güzel düşünce bence de.Kullanmak gerekir.Çok incesin.Sevgiler:))

Unknown dedi ki...

Ablacım , çokkk beğendim.
Bütün gece merakla tuzluklarım nasıl diye merak ettim , sabah 7.30 da kalktım baktım daha resim koymamışsın :(
sonrada evden çıktım spora gittim ve bir an önce eve dönmek için sabırsızlandım.
Önceleri kimse bana birşey almasın , herşeyimi kendim seçmek istiyorum diyordum ama aldıkların gerçekten çok hoş- güzel.
Sana ve Eniştem'e çok teşekkür ederim :)

KIZIMIN CİCİLERİ dedi ki...

Minik kuş;
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın ve tıpkı bu tuzluklar gibi bir ömür boyu birbirinizden hiç ayrılmayın inşallah...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben de cok begendim, gule gule kullansinlar. Aslinda bu hediye olayinda en guzeli, acilan banka hesabina para yatirmak;)) Yeni evli cift ne isterlerse alirlar boylelikle:)

Bir de asagida biraz dert yanmissin, her seye yetisemiyorum diye:) Hic zorlama kendini.. Asla yetisemezsin. Hepsinden azar azar, yavas yavas:)

KIZIMIN CİCİLERİ dedi ki...

Dert yanmak değil de, aslında Elif daha çok küçük diye mi istediğim şeylere zaman ayırmakta zorlanıyorum yoksa ben mi zamanı kullanmayı mı bilmiyorum onu bulamıyorum.
Yoksa hiçbir şeyden dert yandığım yok, dediğim gibi seçmiş olduğum hayatın getirileri bunlar. Zaten kolay hayat diye birşeyin olmadığını, herşeyin bedelinin olduğunun bilincindeyim.
Birde sanırım herşeyi ben yapacam tiriplerinden çıkmalıyım.