Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie

13 Aralık 2007 Perşembe

Mutfakta geçen bir günün ardından

Bugünün tamamını nerdeyse mutfakta geçirdim. Zaten salondaki büyük yemek masasını mutfağa almamda ki tek sebep buydu. Hem yemek yaparken bir yandan hobilerimle ilgilenebileceğim hem de yemeklerin altı tutmayacak :)
Geçen sabah ipliklerin olduğu dolabın kapağını açınca aklıma birden bir fikir gelmiş. Eski bir çikolata kutusunun üzerine desen çizip onu işlemeye başlamıştım. Bu sabah kahvaltıdan sonra ona devam ettim.
Herşey iyi, güzel de bende mutfak konusunda çok hamarat biri değilim ne yazık ki. Hayatım da ilk kez ıspanak pişirdim ve daha tadına bakmadan bu satırları yazıyorum. Daha önce hiç pişirmediğim öyle çok şey var kii... nohut, mercimek ve aklıma gelmeyenler. Elif' in hayatımıza girmesiyle bu tür lezzetlerin muftağımızda pişmesi ve benim de kendimi mutfak konusunda geliştirmem gerekecek.



Bilmediğim bişeyi yapmak benim için o kadar zor ki. Defalarca nasıl yapacağımla ilgili okumam, araştırmam gerekiyor. Örneğin ıspanakları dün aldım ve dünden bu yana nerdeyse 3 kere kitaptan nasıl yapacağımı okudum ve sonunda pişirmeye başladım.

Ispanaklar pişerken meraktan kırk defa kapağını açtım, arada su eklemek zorunda kaldım ve sanırım pirincini çok koymuşum. Tadına bakalım bir daha ki sefere onu da yazarım.

2 yorum:

KeLeBeK dedi ki...

merhaba
ben de ilk ıspanağımı eşime pişirdim, ben tabii ki ıspanakyemezgillerdenim, evlendiğimden beri en fazla 3 kere pişirdim, ama her seferinde ne kadar yıkarsam yıkayayım toprakları kalıyor, eşimde artık böbreklerinde kum oluşmasındna korktuğundan ıspanak istemiyor :)

MeRaiL dedi ki...

Mutfakta yapilacak hem guzel keyiflerdendir dergi ve iplikler.. ;)
Ispanak bir turlu aramizin iyi olmadigi sebze, ben daha hic ispanak yapmadim, sadece yardim ettim.. ;)
Kizinizin bir once ki post'taki fotolari cok tatli.. ;)
sevgiler